Staat binnenkort hier jouw prestatieverhaal tussen? Neem contact op!

Roger Franssen

Het ging in eerste instantie om gewicht verlies. Maar dit doel werd in vier jaar omgezet in de magische woorden: You are an Ironman! Trainee bij Krachtlab, Roger Franssen, vertelt over zijn weg naar dit moment.

Mijn eerste uitdaging ontstond om buddy’s in nood te helpen. Deze uitdaging bestond uit het roeien met sloepen vanuit Rotterdam-Vlissingen-London. En passant zouden we in London mee doen met de Great River Race. The Dutch Marines Rowing Challenge werd gefilmd en ik merkte dat mijn collega’s iets beter hadden opgelet ; ).

Ik woog 129 kilo en besloot dat dit iets te Bourgondisch was. Door omstandigheden kwam ik in bezit van een startbewijs voor de NY Marathon. Ik moest afvallen, en .... ik had maar een kleine 3 maanden om me voor te bereiden. Dus dieet op dieet, lopen en minderen met mijn grootste hobby: Het drinken van een biertje. Uiteindelijk viel ik 12 kilo af.

Tijdens de NY marathon kwam ik Randy Stofberg tegen, niet wetende dat ik dankzij zijn team en Krachtlab op 28 juli 2019 de Ironman zou finishen in Hamburg in 13 uur en 3 minuten.

Het idee was om een halve IronMan te doen. Schema’s voeding en waarachtig weer 7,5 kilo lichter na deze uitdaging. Je begrijpt dat al snel een hele Ironman werd geopperd. Een jaar trainen maar hoe? Krachtlab bood voor mij de uitkomst, enerzijds om kracht te ontwikkelen en anderzijds mij inzichten te verschaffen over mijn voeding. Met name de persoonlijke begeleiding vind ik een pré, een coach (Ron Visser) die je sport begrijpt en weet welke spieren je moet trainen. Ook de intensiteit van de trainingen stonden haaks op de manier zoals ik vroeger trainde, echter leverde de trainingen van Ron wél het gewenste effect.

Ik viel af, werd sneller en krachtiger. Ik weeg nu 102,5 kg met 19% vet. De afspraak is om op 95 kg uit te komen zonder verlies van kracht. Samen met Krachtlab, Ron Visser’s coaching en uiteraard niet vergeten de coaches van tri-club Stofberg ga ik dit doel verwezenlijken.

Schuttersstraat 9
6181 AC Elsloo

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Openingstijden:
Maandag - vrijdag: 07.00 - 21.00
Zaterdag & zondag: 07.00 - 15.00

Volg ons op social media!